Ga naar hoofdinhoud
+32 (0)3 830 30 21 info@klymbindustries.be persoonlijk & deskundig advies snelle levering

STAPPENPLAN

100% CHLOORVRIJ ZWEMMEN

Chloorvrij zwemmen? Het kan!

Veel mensen genieten volop van een zwembad in de tuin, vaak worden deze baden schoon en helder gehouden door middel van de toevoeging van chemicaliën, zoals chloor. De laatste jaren zien we dat er steeds meer vraag komt naar manieren om de waterhuishouding van het zwembad chloorarm of zelfs chloorloos te laten verlopen.

Stappenplan

Zwemmen in chloor is voor veel mensen niet prettig. De geur is niet erg aangenaam, maar veel mensen krijgen ook lichamelijke klachten door te zwemmen in chloorwater. Denk dan aan last van rode ogen tijdens of na het zwemmen, klachten zoals jeuk, rode vlekken op de huid en ademhalingsproblemen…

Herken je deze klachten en wil ook jij chloorvrij zwemmen? Dat kan! Door ons stappenplan te volgen kan je 100% chloorvrij zwemmen en mag de tuin zelfs besproeid worden met het zwembadwater!

Stappenplan voor een goede hygiëne zonder chloor

Stap 1:  Controleer de waterkwaliteit

Controleer het water met behulp van de Poolscan CS test strips. De PH-waarde van het water moet tussen de 7,0 en 7,4 liggen. Voeg PH Up of PH Down toe om het juiste evenwicht te bereiken. Ga na of het water al koper bevat. Kleine hoeveelheden koper afkomstig van leidingen of boilers kunnen al in het water aanwezig zijn. Hou hierbij rekening bij de verdere dosering.

Stap 2:  Controleer de waterkwaliteit

Desinfecteer het water met de gebruiksklare Poolscan CS oplossing zodat het kopergehalte zich tussen de 0,4 en 0,7 ppm bevindt. Giet Poolscan CS direct in het zwembad. Het product verspreid zich – met of zonder pomp – direct doorheen het volledige zwembad.

Stap 3:  Controleer de waterkwaliteit

Oxy Pool & Spa zorgt voor een chloorvrije shock behandeling waarmee de organische verontreiniging in het water (door bv. zonnecrème, huidvetten, oliën, urine, ….) vernietigd wordt. Oxy Pool & Spa in combinatie met Poolscan CS garandeert een totale ontsmetting.

Gratis advies

Heb jij een eigen zwembad of ga je een zwembad kopen en wil je chloorvrij zwemmen? Bestel dan  de nodige producten eenvoudig online bij Klymb Industries. Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze uit ons ruime assortiment? Contacteer ons dan voor gratis advies. Wij helpen je graag verder.

Back To Top